קיבלת החלטה בדבר הקמת עסק, מה הלאה?
לאחר מחשבות רבות קיבלת החלטה על פתיחת עסק. חלק מהשיקולים הינם פוטנציאל הרווח וסיכויי התממשותו, אמידת הסיכונים, יתרונות וחסרונות הגלומים בבעלות על עסק ועוד. ברור לכל כי מדובר בעולם של אי ודאות.
החלטה זו על הקמת עסק, מחייבת הכנת תכנית עסקית מפורטת, אשר נערכת בידי אנשי מקצוע מנוסים, שכן אפשר לעמוד על אתגרים עסקיים / פיננסים ולהיערך לקראתם מראש (הפסד בחודשים הראשונים, צורך ברכישת ציוד, מציאת נקודת איזון בכסף ו/או כמויות וכן הלאה). יש למצוא פתרונות לאתגרים אשר עולים התכנית העסקית – לדוגמא מציאת גורם מממן, החלטה בדבר המבנה הארגוני, החלטות ניהוליות בדבר הקצאת משאבים וויסותם, בחינת יכולת העסק לפרוע את התחייבויותיו ועוד – כל זאת כדי להגיע ערוכים בצורה ראויה להקמת העסק.
מלבד החלטות ניהוליות, קביעת נהלי עבודה ונהלי בקרה בתוך העסק, לעיתים נדרש העסק למימון. מומלץ לפנות לאנשי מקצוע אשר להם נסיון עשיר בגיוס אשראי ממספר רב של מקורות (בנקים / הקרן בערבות המדינה קרנות ייעודיות וכו'). לעיתים עולה הצורך בליווי העסק בשלבים הראשונים וזאת כדי להקנות לבעלים בטחון ושליטה במתרחש בעסק ובמצב העסק.
יש לזכור כי גורם מממן כלשהו ירצה לקבל רמת וודאות בדבר יכולת החזר ההלוואה של מקבל ההלוואה. לעיתים ישנה דילמה (גם אצל עסקים ותיקים) של "למי לשלם קודם?" – גם במקומות אלו צריכה להיות משנה סדורה בדבר תיעדוף ויכולת ניהול.
למרות שלעיתים נדמה שקבלת הלוואה היא עניין של מה בכך, עדיין מדובר בהחלטה חשובה בעלת השלכות ויש להתייחס להחלטה זו במלוא הרצינות. החלטה זו תתקבל במשנה תוקף כאשר מדובר בהשקעות בעסק אשר לא ניתן לממש אותן במחיר עלותן (ריצוף, קירות גבס וכדומה) – "סוף מעשה במחשבה תחילה".
אז מה עושים?
יש להשקיע מחשבה בצורת הצגת בקשת ההלוואה ו/או אשראי בנקאי. לא אחת יש רעיונות עסקיים טובים אשר נדחו בבנק אחד והתקבלו בחיבוק בבנק אחר. השיקולים הרלוונטיים בהגשת בקשה לאשראי בנקאי הינם: צורך אמיתי בהלוואה, יכולת החזר, תקופת ההלוואה, הזרמת בעלים לעסק, חוסן פיננסי של הבעלים, רווחיות פוטנציאלית של העסק, צרכי הון חוזר ועוד.
סכומי ההלוואות
עסק בהקמה – עד 500 אלף ₪.
עסק קיים – 500 אלף ₪ או 8% מהמחזור שנה קודמת – כגבוה
בעל עסק ! יש לך בעיה בתזרים המזומנים? בדוק עכשיו זכאותך להלוואה בתנאים נוחים בהליך מזורז וללא בירוקרטיה מיותרת.
פנה/י אלינו לבדיקת תמהיל האשראי האופטימלי לעסק שלך. תן/י למקצוענים לבחון את צרכי האשראי של העסק שלך, תוך שקלול מסגרות והלוואות קיימות, תחזית בדבר התפתחות העסק.
אל תחכה לטלפון מהבנק!
קח אחריות על תזרים המזומנים בעסק שלך!
כותב המאמר:
אבי דביר, ייעוץ וליווי פיננסי–יועץ משכנתאות