למה כולם נרתעים מהבנק?

בשנים האחרונות התפתח מקצוע בשם "ייעוץ פיננסי"

כתוצאה מכך אנשים נחשפים לאפיק חדש שנקרא "מיקוח מול הבנק".

בשנות ה2000 המוקדמות הייתה עליית מחירים מאוד חדה וכתוצאה מכך, מחירי הדיור הרקיעו שחקים, מה שגרם לבנקים לנצל את חוסר הידע ולהעניק לאותם לווים חלוקה קבועה של תמהילים.

מהיכרות קרובה של אותם לווים התברר שחייבו את אותם עולים חדשים ממדינות חבר העמים לקחת הלוואות במסלול קבוע לתקופה שלא פחותה מ28 שנה, בריבית של 4% צמודת מדד.

כיום ובשנים האחרונות, התערבותם של יועצי המשכנתאות בתחומים פיננסים שונים ומגוונים גרמה למערכת הבנקאית זעזוע לא קטן, היות ואותה אוכלוסייה משכילה מחליטים להשכיר את שירותיהם של יועצים פיננסים למטרות כאלה ואחרות.

חשוב להדגיש- שאין התערבותם של אותם יועצים בכדי לפגוע בבנק, אלא המטרה היא לחיות ברווחה כללית תוך ניהול נבון של התא המשפחתי.

כיום, אוכלוסיית מדינת ישראל אינה מודעת לכך שאותו לווה רוכש מוצר מאוד נפוץ שנקרא "הלוואה". אותה הלוואה שנלקחת לתקופה מסוימת בריבית כזו או אחרת, יכולה להפוך להלוואה משתלמת וכתוצאה מכך, משק הבית נשאר עם עוד סכום מסוים בחשבונו במקום שאותו בנק יגבה ממנו.

חשוב להדגיש, שכל משפחה שמתחילה לרכוש את המוצר שנקרא "הלוואה" תבין את ההשלכות של העמדת מסגרת אשראי זמנית או קבועה.

לצורך המחשה: זוג+ 2 ילדים המשתכר ב12 אלף שקל נטו, מעוניין לרכוש דירה. ההכנסה הפנויה שלו במקרה הזה היא 4.800 ₪ שזה 40% מסך ההכנסות.

חשוב לציין שאותם 4,800 ₪ הם הסכום המקסימאלי (לא מומלץ) להתבסס על זה ,היות והלוואת משכנתא ניתנת לשינויים דרסטיים ותוך כמה שנים יכולים אותם לווים למצוא את עצמם משלמים קרוב  60% מהכנסותיהם לתשלומי המשכנתא\ הלוואות.

אחת לשנתיים וחצי רצוי וחייב לעשות בדק בית והערכות מחדש לצפי ההכנסות ולחשוב איך מעלים את התשלום החודשי במטרה להימנע מתשלומי ריביות גבוהות.

משכנתא היא הלוואה שניתנת לפירעון בכל נקודת זמן, השאלה האם זה שווה לנו?

נתקלנו בעבר בהמון מקרים שבהם לא הייתה כדאיות במחזור המשכנתא מסיבות כגון:

פערים חדים בין הריבית שנלקחה ביום נטילת המשכנתא לבין הריביות הממוצעות שקיימות היום במשק.

כתוצאה מכך, עמלת הפירעון המוקדם יכולה להגיע לכמה עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים.

אנו טוענים- ככל שהקנס גבוהה יותר, כך כדאיות המחזור גדולה יותר!

התכנים המופיעים באתר ובפורומי הדיון נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה משפטית/פיננסית,
חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין/יועץ משכנתאות/סוכן ביטוח. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

WhatsApp chat
דילוג לתוכן