האם אתה יודע מה הנטו האמיתי שלך ?
1.ניהול תזרים המזומנים באופן שוטף –כולל מעקב שוטף אחר תזרים המזומנים, תחזית תזרים המזומנים ובעיקר ניתוח של תזרים המזומנים והבנתו שכן אם יש יתרה פנויה בחשבון הבנק חשוב להבין מה מקורה. אם לדוגמה מקור היתרה הפנויה הוא הלוואה אשר התקבלה או מקדמה מלקוח (או דחיית תשלום לספקים או לרשויות וכו’) המשמעות היא שהכסף שיש לעסק אינו תוצאה של הרווח השוטף אלא תוצאה של החלטות פיננסיות וניהוליות בהתאם להתפתחויות בשטח. יועץ פיננסי יבחן את כל המרכיבים ויקבל החלטות באופן אחראי ולא ככיבוי שרפות. יש לצפות את התזרים לתקופה קצרה ובינונית ולהבין את המחזוריות של תזרים המזומנים.
ניהול תזרים המזומנים מתנהל בעולם של אי וודאות שכן אין וודאות לגבי מועד קבלת הכספים מאת הלקוחות (לא כל הלקוחות משלמים ע”פ ההסכם שנחתם עימם – במגוון רחב של הסברים כגון המנכ”ל בחו”ל, הגזבר חולה וכיו”ב) ולצערנו לעתים אין וודאות אף לגבי הסכום המתקבל, יחד עם זאת יש להפגין אחריות מול הבנקים ובעת קרות המקרה, יש להיות ערוך מול הבנק עם גיבוי מימוני. לחלופין, יש לעדכן את הבנק מראש על פער תזרימי שצפוי לתקופה קצרה עם הסבר לכך (עליה בפעילות, לקוח מהותי שהודיע מבעוד מועד על דחיית תשלום וכן הלאה) וזאת על מנת ליצור אמון עם הבנקאים. אם הבנק מחליט לתת אשראי זמני, חשוב מאוד לעמוד בסיכום ולהחזיר את האשראי הזמני במועד שנקבע.
יועץ פיננסי יכין תחזית תזרים מזומנים גם לתקופות ארוכות יותר ואז ניתן לראות מראש לאן הספינה שטה ולהכין תכנית פעולה מימונית מבעוד מועד כדי לתת מענה לבעיות צפויות בתזרים המזומנים. יתכן שבתכנית הזו יבחין יועץ הפיננסי כי יהיה נכון בעוד שנה לגייס אשראי ואז תהיה תקופת חפיפה קצרה עם הלוואות קיימות (או להציע פתרונות מימון אחרים כגון אשראי בנקאי, הלוואה בערבות המדינה, הלוואה מקרנות ייעודיות וכן הלאה והלוואת משכנתא).
מעוניינים לקבל מידע נוסף למייל? השאירו דואר אלקטרוני