זוגות צעירים רבים עומדים בפני ההחלטה החשובה:
מתי כדאי לרכוש דירה?
כאשר החשש הגדול ביותר בהחלטה זו היא המשכנתא אותה צריך ליטול על מנת לבצע את הרכישה.
הדבר הראשון שצריכים לקחת בחשבון הוא ההון העצמי הקיים לבני הזוג.
כיום קיימת אפשרות ליטול מהבנק משכנתא בגובה עד כ-90% מימון מערך הנכס.
ככל שהמשכורות של בני הזוג גבוהות יותר(בנטו) כך כך ניתן לאשר להם אחוז מימון גבוה יותר.
זוג צעיר בדרך כלל מעוניין לרכוש נכס צנוע ולכן אם נתמקד באזורים בצפון הארץ כגון:נשר, קריות ,נצרת עילית,איזור עפולה והעמקים,
בהחלט קיימים מגוון נכסים המתאימים למשפחה צעירה(4 חדרים) בסכומים של עד כ- 1 מליון ₪.
כלומר שברגע שזוג חסך הון עצמי מעל ל-100 אלף ₪ באפשרותו כבר לבחון את אפשרויותיו הרבות לרכישת נכס עם משכנתא מהבנק.
טיפים חשובים שצריכים לדעת לפני שמתחילים:
- בתהליך רכישת נכס קיימות הוצאות רבות כגון שכר טרחה לעו"ד, אגרות ורישומים למנהל או לטאבו,שמאי מטעם הרוכשים או מטעם הבנק,דמי פתיחת תיק משכנתא בבנק וכיו"ב.
- כאשר רוכשים נכס באחוז מימון גבוה (מעל 70%) חשוב לדעת שאחוז המימון הסופי שיקבע הוא הנמוך מבין חוזה הרכישה עם המוכר לבין הערכת שמאי שמגיע מטעם הבנק.זאת אומרת שאם זוג הסכים לרכוש נכס מיד שנייה במחיר של כ-1 מליון ₪ והבנק אישר לו משכנתא של 800 אלף ₪ (שמהווים80% מימון) והשמאי של הבנק (שמגיע בדר"כ לאחר החתימה על תיק המשכנתא) קבע שהנכס שווה 950 אלף ₪ אז אחוז המימון יעלה בהתאם. ישנם מצבים חריגים שהבנק לא יאשר את המשכנתא מפאת עליית אחוז המימון בעסקה.
- רכישת בית היא עיסקה הלוקחת בדרך כלל מספר חודשים ובמקרים רבים ישנם אירועים בלתי צפויים במהלך הרכישה העלולים לגרום לעוגמת נפש ולעיתים אף להפסד כספי שניתן היה למנוע מראש.
חשוב לבנות תוכנית מדויקת ומובנת לפני ביצוע החלטות גורליות במיוחד אם פינוי הבית אינו מיידי ובני הזוג צריכים להסתדר עם שכירות ומשכנתא גם יחדיו. - בד"כ נהוג לצאת לחפש קודם בית לרכישה ורק לאחר מכן למצוא את תוכנית המימון המתאימה.
מומלץ לעשות זאת הפוך ובכך להחליט עם גורם מוסמך על עלות הנכס המתאימה ביותר אליכם ומהן ההוצאות הנוספות הכרוכות ברכישת נכס זה ביחד עם עלות המשכנתא החודשית והכוללת אותה הינכם עומדים לשלם רוב ימי חייכם.
התכנים המופיעים באתר ובפורומי הדיון נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה משפטית/פיננסית,
חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין/יועץ משכנתאות/סוכן ביטוח. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.