גרירת משכנתא

בימים אלה, וכתוצאה ישירה מעליית רביות חדה, נפתחה האפשרות בפני אלה שנטלו משכנתאות לפני מספר שנים לגרור את ההלוואה  לנכס החדש ובנוסף, לגייס כסף על מה שגררנו. הליך שכזה חייב לעבור בחינה מקצועית היות וכמובן שהבנק לא ימליץ לנו לגרור הלוואה טובה אלה, ימליץ שנפרע את הקיימת  וניקח חדשה. המלצה שכזאת חייבת לעבור בדיקה מקצועית היות וחייבים להבין את הכלכליות בתהליך ואם נכון לגרור את הקיים.

 

מי יכול להמליץ מה לעשות?

 

כמובן שבימים טרופים אלה שבהם הכנסת עסוקה במחיר מטרה ומחיר למשתכן, נושא ייעוץ מבנקאי לא מקבל את החשיפה הנכונה בקרב התקשורת וכל זה אחרי חסימת הבנקים בפני יועצים וחברות חיצוניות. אז בואו רגע נעצור ונחשוב ביחד-למה שהבנק יתן לנו ייעוץ אמיתי ויחסוך לנו כסף? הרי הבנק זה גוף כלכלי שנועד אך ורק למטרת רווח והפקידים נמדדים על רווחיות. במצב שכזה, חשוב והכרחי לפנות לייעוץ משכנתאות במטרה לבדוק האם באמת נכון לגרור את ההלוואה או שנפרע וניקח הכל מחדש.

 

מה היתרונות והחסרונות בגרירת משכנתא?

גרירת משכנתא היא פעולה פיננסית די נפוצה בחודשים האחרונים שבה לוקחים את יתרת ההלוואה שנשארה על הנכס הנוכחי ועוד לא נפרעה, וגוררים לנכס החדש אותו מתכוונים לרכוש. בנוסף,  חובה לקבל אישור מהבנק למהלך ולדעת את כל הפרטים הרלוונטיים בנושא היות והבנק מחליף ביטחון בביטחון וכל חשש בנקאי כי כספו לא יהיה מובטח במשכנתא מדרגה ראשונה יכול לשנות את דעתו של הבנק בהחלטה האם יאשרו לנו לגרור את המשכנתא או לא. בימים אלה מתקבלות לא מעט פניות מלקוחות עבר בשאלה האם לגרור את המשכנתא או לפרוע? בשביל לקבל החלטה שכזאת צריך להסתכל על כמה הבטים:

  • האם נוח לי התשלום הנוכחי?
  • האם ניתן לגרור את המשכנתא לצורת רישום של הנכס החדש?
  • האם מבחינת ההכנסה הפנוייה ניתן להוסיף עוד כסף לשם רכישת הדירה?

החיסרון הגדול בגרירת משכנתא הוא שאנו גוררים גם את התשלום החודשי ואם נרצה להוסיף כסף, נצטרך לשלם על התוספת בנפרד. שאלה שכזאת צריך להפנות לחברת ייעוץ משכנתאות השולטת בטווח הריביות הנהוגות במשק היות והחלטה שכזאת היא גורלית לתא המשפחתי ויכולה לגרום לאסון כלכלי.

 

איזה מסמכים יבקש הבנק לשם גרירת משכנתא?

  • הסכם רכישה
  • חוזה קנייה
  • נסח טאבו של הנרכש
  • מכתב כוונות לגרירה

בואו נבין איך הליך הגרירה עובד:

התהליך דומה מאוד ללקיחת הלוואה חדשה: אנו  מגישים בשמכם את  הבקשה, מצרפים חומר אשראי וחומר משפטי של הנרכש כגון נסח טאבו, חוזה רכישה וכו’. לאחר מכן, הבנק מעביר את הבקשה לבחינה. במרבית המקרים, הבנק מחייב אותנו לפגוש שמאי שיעריך את הנכס הנרכש ושיבדוק את טיב הרישום של הבטוחה.

אנחנו מאמינים ושליווי אובייקטיבי ומקצועי יכול לעזור לנו בהחלטה הכל כך חשובה לעשות את ההבדל הגדול בין הקמת הלוואה חובבנית לבין ביצוע תהליכים בצורה מדוייקת, חלקה, מהירה, ללא טרחה מיותרת וללא הוצאות נוספות ועתדיות על ריביות שלא אמורים לשלם

 לסיכום

כיום, היות והריביות מרקיעות שחקים חשוב לבדוק אופצית גרירת משכנתא וכל זאת בתנאי שנלקחה בצורה טובה. בבנקים לא ישמחו שנקבל החלטה בדמות גרירת משכנתא היות ואותו פקיד לא נמדד על אותה הלוואה ויעדיף שנפרע הכל וניקח הלוואה חדשה. אפשר לתרץ זאת על ידי כל מני מושגים כגון, עמלת פרעון נמוכה, ריביות לא טובות, מסלולים לא טובים וכ'ו. החלטה מסוג זה צריכה להתקבל על ידי יועץ משכנתאות פרטי ואובייקטיבית וכך נוכל לדעת האם כדי לגרור או לפרוע את הקיים ולקחת חדשה. בהחלטה משמעותית מסוג זה חשוב לפנות לחברת ייעוץ משכנתאות פרטית שהאינטרס שלה הוא רק הלקוח וכל החלטה שתתקבל תהיה לאחר בחינת מלאה של נתוני המשכנתא הקיימת שלנו ובמקביל מציאת חלופות טובות במשק לשם שיפור בתנאי ההלוואה.

הכותב:

אסף להב,
מנכ"ל חברת להב משכנתאות ופיננסים

 

WhatsApp chat
דילוג לתוכן